Verhaal

''Mijn leergierigheid en aanpassingsvermogen stellen me in staat om me snel aan te passen aan nieuwe omstandigheden.''

Dirk Grimm
PMO Consultant

Waarom Dirk voor Oranjer koos

Bij mijn vorige werkgevers heb ik ondervonden hoe goed projectmatig werken bij me past. Het biedt me de mogelijkheid om veel verschillende uitgagingen aan te gaan en veel verschillende processen en organisaties te leren kennen. Hierdoor blijft mijn persoonlijke groei in beweging. Met deze kennis ben ik opzoek gegaan naar een leuke omgeving om mezelf verder uit te dagen en te ontwikkelen.

Bij Oranjer heb ik nu een dynamische en inspirerende omgeving gevonden waar ik niet alleen het PMO vak verder kan ontdekken, maar waar ik ook samen met een team kan werken aan een onderneming!

Waarom Oranjer voor Dirk koos

Laten we allereerst een inkijkje geven in ons wensenlijstje. Dirk solliciteert op een junior vacature dus waar kijken we dan voornamelijk naar?

  • Representatie (je krijgt maar één kans op een eerste indruk)
  • Kritische/nieuwsgierige grondhouding
  • Zelfkennis (waar sta je en wat wil je )
  • Voorbereiding

Hoe dat zich vertaalt in het gesprek? Dirk maakt direct een goede indruk in zijn voorkomen en voorbereiding. Hij kan zich makkelijk uiten, stelt de juiste vragen en gaat “aan” op ons organisatiemodel. Daarnaast is Dirk ‘eager’ om te leren en combineert dat met een duidelijk beeld waar hij zelf heen wilt.

Kortom; 4 x een overtuigend vinkje achter onze wensen. Het is ons direct duidelijk dat Dirk een mooie aanvulling gaat zijn voor Oranjer. De rest is geschiedenis...

De eerste maand Oranjer voor Dirk

Mijn eerste maand stond in het teken van het bedrijf en mijn collega’s leren kennen. Ik had me geen betere start kunnen wensen dan de vuurdoop in “Renesse” (codewoord voor ons jaarlijkse weekend weg). Ik kreeg gelijk de bevestiging dat ik een energiek team om me heen had waarmee ik samen nieuwe uitdagingen aan kan gaan. Zo heb ik gelijk veel kunnen toevoegen aan interne projecten en initiatieven bij Oranjer en heb ik snel geleerd hoe zelfsturing functioneert.

De eerste maand Dirk voor Oranjer

Wat direct opvalt aan Dirk is zijn onderzoekende instelling. Hij stelt veel vragen en neemt niet zomaar iets voor waar aan. Naast diverse kopjes koffie met collega’s bijt hij zich vast in vakgerelateerde opleidingen (zoals PRINCE2) en duikt dieper in de verschillende aspecten van ons bedrijf. Zo geeft hij waardevolle feedback op het sollicitatieproces en gaat hij aan de slag binnen de website werkgroep. De eerste maand vliegt voorbij. Vol vertrouwen zien we de ingezette lijn tegemoet en gaan we nog veel moois van Dirk terug zien!