Verhaal

‘’Ik geloof in het volgen van m’n hart en het nastreven van geluk boven winst. Deze waarden vindt hij terug bij Oranjer: een cultuur van vertrouwen, gemeenschap en ondernemingszin."

Jan de Vries
Project Control Consultant

Van financiële stages tot ondernemende projectcontroller

Jan heeft bij Oranjer een omgeving gevonden waar zijn passie voor cijfers tot bloei komt. Zijn liefde voor finance, aangewakkerd door zijn vader, leidde hem naar een stage bij Van Oord. "Daar ontdekte ik project control - het werd de bakermat voor mijn carrière," vertelt Jan met een glimlach.

Na een decennium bij Van Oord en ervaringen bij kleinere aannemersbedrijven, werd Jan benaderd door Jan Dirk van Oranjer. Hoewel hij destijds nog niet klaar was voor de overstap, plantte dit gesprek het zaadje voor zijn ondernemende ambities.

Twee jaar later trok Jan de stoute schoenen aan en nam contact op. Toen hij uiteindelijk bij Oranjer binnenstapte, voelde het meteen goed. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en de ondernemersgeest hier sprak mij aan," legt Jan uit. Ondanks twee andere aanbiedingen, koos hij voor Oranjer.

Praktisch en pragmatisch

Jan herinnert zich de start bij Oranjer nog goed. Na een maand ongeduldig ‘op de bank’ te zitten kwam er een kans vrij bij Alphatron en hij had hier meteen een goed gevoel bij. Vanuit zijn eerdere project control ervaringen kon hij zo bij zijn eerste klus direct waarde toevoegen. ‘’Ik ben praktisch en pragmatisch en heb geleerd beter mijn grenzen aan te geven, wat mij heeft geholpen professioneel te groeien," merkt Jan op.

Met een achtergrond in Moderne Bedrijfsadministratie en in de avonduren HBO Nive Professional Controller, heeft Jan zich altijd gericht op praktisch leren. Hij benadrukt het belang van een stevige basis in project control: "65% van de projecten faalt. Maar als je project control vanaf het begin laat meedenken, kun je veel beter sturen op resultaat."

Een van zijn meest bijzondere klussen, was bij een NGO, waar hij andere projectcontrollers leerde groeien van project administrateur naar projectcontroller. "Dat was waar ik de meeste waardering en dankbaarheid kreeg van collega's," herinnert Jan zich met warmte.

Een cultuur van vriendschap

Bij Oranjer voelt Jan dat hij wordt ondersteund om het beste uit zichzelf te halen. "Er is een cultuur van zorg en vriendschap, waarin we elkaar scherp houden en ondersteunen," legt hij uit.

Door de jaren heen heeft Jan een solide basis opgebouwd bij Oranjer. ‘’Ik geloof in het volgen van m’n hart en het nastreven van geluk boven winst. Deze waarden vindt hij terug bij Oranjer: een cultuur van vertrouwen, gemeenschap en ondernemingszin."