Verhaal

"Het was zo uniek dat ik er zelfs voor ben verhuisd"

Jeroen Kruisselbrink
Programma Controller

Van audit naar ondernemerschap

Op 21-jarige leeftijd maakte Jeroen de overstap van auditor bij Ernst & Young naar een nieuwe uitdaging. Na vijf maanden besloot hij dat het tijd was voor iets nieuws en vond zijn droombaan bij Oranjer.

Wat hem destijds, 18 jaar geleden, aantrok in het bedrijf was de structuur van de organisatie. "Er waren verschillende teams, elk gespecialiseerd in hun eigen vakgebied," legt hij uit, "en de combinatie van diepgaande kennis van je vak en het ondernemerschap vond ik een magische combinatie.’’

Hoewel hij met meerdere bedrijven in gesprek was, viel Oranjer hem bijzonder op, vooral in die tijd. "Het was zo uniek dat ik er zelfs voor ben verhuisd," zegt hij.

Zijn eerste week was een periode van ontdekking, en binnen drie weken had hij zijn eerste opdracht te pakken. Als projectmanager hielp hij processen te optimaliseren en wierf al snel een nieuwe collega, wat hem een enorme voldoening gaf. "Op mijn 21e was ik al aan het ondernemen en mocht ik belangrijke gesprekken bijwonen," herinnert hij zich trots.

Oranjer

Bij Oranjer groeide hij door veel te netwerken en zichzelf zichtbaar te maken binnen de organisatie. "Mensen dachten aan mij voor nieuwe opdrachten, in plaats van dat een accountmanager mij op een opdracht stuurde," vertelt Jeroen.

Zijn zichtbaarheid binnen het bedrijf leidden tot grotere projecten. Op 22-jarige leeftijd hielp hij bij het integreren van een miljoenenproject bij de Rabobank en kort daarna leidde hij vijf integratieprojecten bij Ordina. Zijn vaardigheden en ambitie brachten hem vervolgens naar rollen als financial controller en projectcontroller van een divisie, soms zelfs reizend naar Groningen.

‘’Bij KPN was ik verantwoordelijk voor een project van 60 miljoen euro, waarbij ik zorgde voor inzicht in de financiële projectvoorspelbaarheid. Mijn studie bedrijfseconomie en interesse in financiën maakten mij een sterke kracht binnen Oranjer en bij klanten.

Comfortzone

Jeroen benadrukt het belang van uit je comfortzone stappen. ‘’Tijdens de coronapandemie nam ik de rol van financieel manager bij ABC Nova op me, waarbij ik zelfs mijn tarief verlaagde om de klus te krijgen. Ik ontdekte dat de rol veel breder was dan verwacht en leerde dat je hier heel hard kan groeien, wanneer je de geboden kansen pakt.

Het meest trots is hij op zijn rol binnen Oranjer. "Werken is meer dan alleen werken; het is onderdeel zijn van een organisatie zoals Oranjer en bijdragen aan het gemeenschappelijke resultaat," legt hij uit.

Sinds 2015 houdt hij als een van de twee juridische bestuurders de financiën van Oranjer in de gaten. ‘’Mijn financiële kennis en het vertrouwen dat ik binnen de organisatie heb opgebouwd, stelt me in staat om naast het bedienen van klanten ook een onderneming te runnen.