Verhaal

“Wij rollen geen blauwdruk uit, maar kijken naar wat jouw organisatie nodig heeft door écht te luisteren."

Jesse van der Zanden
PMO Consultant

De kans om veel verschillende bedrijven van binnenuit te zien

Na zijn studie Bedrijfskunde in Antwerpen leek consultancy de perfecte arena voor Jesse, waar hij de ruimte had om te verkennen zonder zich direct vast te leggen. "Het gaf me de kans om veel verschillende bedrijven van binnenuit te zien," zegt hij over keuzevrijheid die consultancy biedt.

Ik wilde onderdeel zijn van een bedrijf dat niet te groot of mainstream is

Jesse werd door een recruiter benaderd voor de rol bij Oranjer.  ‘’Mijn interesse in aandelen en eigenaarschap, de financiële kant van zaken, was altijd al aanwezig. Toen ik de mogelijkheid kreeg om bij een consultancybedrijf te werken dat de kans op mede-eigenaarschap bood, was de keuze snel gemaakt. Daarnaast wilde ik deel uitmaken van iets dat niet te groot of mainstream was.’’

Een nieuw begin

Vanaf het moment dat hij in contact kwam met Oranjer, voelde hij een warme, persoonlijke sfeer die hem aansprak, vertelt Jesse. ‘’Het was een groot contrast met mijn vorige baan, waar mijn rol als controller me weinig voldoening gaf. Bij Oranjer vond ik een plek waar ik mijn stempel kon drukken en ik niet verloren ging in de grote massa. Het was heel anders dan de grotere bedrijven waar ik had gesolliciteerd - minder poespas. Het was meteen duidelijk dat we een goede match waren.”

De Waarde van Autonomie

Hier bij Oranjer is de autonomie die ik heb om mijn eigen succes te definiëren, enorm bevrijdend. Ik word niet beperkt door belastende structuren, maar heb juist de vrijheid om buiten de gebaande paden te treden en op mijn eigen manier waarde toe te voegen. Er is geen strak kader waarbinnen ik moet werken. Dat geeft me de mogelijkheid om mijn eigen weg te vinden. Ik kan mijn eigen succes bepalen, tegen de stroom in, zonder braaf de 'treadmill' te hoeven volgen.

Innovatie en Samenwerking

Gevraagd naar wat het werk bij Oranjer zo interessant maakt, antwoordt Jesse: "We zijn voortdurend aan het innoveren in de manier waarop onze organisatie functioneert en hoe we dit kunnen toepassen in onze dienstverlening. Nu ik de voordelen van die samenwerking en collectieve innovatie heb ervaren, zou ik niet anders meer willen."

Jesse ziet ook duidelijk hoe Oranjer de dingen anders doet. “Wij zijn niet die consultants van buitenaf die wel even komen vertellen hoe het moet. Het is juist onze kracht om ons te vereenzelvigen met de identiteit en werkcultuur van onze opdrachtgevers.” Je kan ons zien als een kritische vriend. Dat vertaalt zich in een persoonlijke benadering, maar we zijn scherp en handelen altijd in het belang van de klant en het bijbehorende einddoel.

We zijn PMO aan het heruitvinden

Bij Oranjer zijn we de definitie van Project Management Office (PMO) aan het heruitvinden. "In mijn huidige opdracht bij Mammoet zijn we continu twee stappen vooruit aan het denken, echt bezig om de organisatie neer te zetten" legt Jesse uit. "We zijn stuurmannen aan het roer, die vertrouwen opbouwen en onzekerheid wegnemen voor de opdrachtgever."

Na ruim 7 jaar is Jesse inmiddels een van de uitdragers van de Oranjer-filosie. “Ik vind het bijzonder dat we continu de drive kunnen opbrengen om onze organisatie en dienstverlening kritisch onder de loep te nemen en bij te schaven waar nodig. Als je dan het effect van onze aanpak bij de klanten ziet, is dat uiteindelijk waar je het voor doet.”